diumenge, 26 d’abril del 2009

Victòries de Cuadros i Picas en una duatló de Vic amb pluja i fred

Font: El 9 Nou 27/04/09
Dídac Cuadros (CT Sant Joan) i Núria Picas van ser els vencedors de la vuitena Duatló Ciutat de Vic, disputada aquest diumenge en una matinal on la pluja i el fred van compartir protagonisme. La climatologia va endurir la prova, en especial al segment ciclista, que va provocar un gran nombre d’abandonaments, alguns amb clars símptomes d’hipotèrmia.
La prova vigatana va tenir rècord de participació, amb 229 duatletes. El primer tram atlètic, de 7 Km, ja va servir per marcar les primeres diferències i fer la tria de favorits a la victòria. En el pas a boxes per fer la transició inicial, el moianès Joan Capdevila (CT Manresa) va marcar el millor temps i darrere seu van arribar plegats Dídac Cuadros, Dani Bayés (CN Vic-ETB) i Sergi Rodríguez (PC Cervera Triatló). Els quatre duatletes van formar el grup capdavanter en el segment ciclista, de 33,5 Km complicats per la pluja que va caure durant el recorregut. Cuadros i Bayés van obrir escletxa en el tram de baixada i van arribar sols a boxes. A la transició, l’osonenc va ser el més ràpid i va agafar uns metres d’avantatge però Cuadros va arribar molt més sencer al tram final i de seguida va superar Bayés per enfilar el seu segon triomf seguit del Circuit després de creuar la meta amb un avantatge de 47 seg sobre sergi Rodríguez, que va relegar Bayés al tercer lloc.
Poc després d’entrar a meta victoriós, Dídac Cuadros explicava la duresa de la prova “sobretot pel fred i la pluja”. Pel duatleta de la Jonquera la clau per guanyar va ser “al tram final de ciclisme quan en Dani i jo ens hem quedat sols per afrontar la cursa a peu, on m’he trobat molt bé de forma”. A la prova femenina, Núria Picas, en la seva primera participació en una duatló de carretera, va saber jugar les seves cartes al tram ciclista, on “he arriscat al tram de baixada i això m’ha servit per arribar primera a la meta”. La manresana, habituada als raids d’aventura, es va saber moure bé “a les dures condicions climatològiques”.

2 comentaris:

Didac ha dit...

una cronica perfecte!!!

CN Vic-ETB Triatló ha dit...

Doncs sí, la crònica està clavada. Salutacions Dídac!