dimarts, 25 de novembre del 2008

Protegir-se del fred


Un dels principals errors que cometen les persones que van en bici és no abrigar-se suficientment a l'hivern, això a part de privar gaudir de la sortida en bici, pot portar greus problemes de salut en forma de refradats o grips, i en cassos més greus neumonies i altres. Aben oer oarts a recomanar les peces de roba que s'han de portar.

CAP-> Casc: A banda de protegir-nos de caigudes, treu molt el fred del cap, si això no és suficient podem posar-nos un gorro a sota. Ulleres: Ens protegiran igual que a l'estiu de la pols i el fang i a més evitaran problemes causats pel fred. Braga tipus buff: Per al coll i cara ens protegirà del fred.

COS-> Samarreta tèrmica: És important que la samarreta que esgigui en contacte amb el cos evaqüi la suor i no es mulli a la part en contacte amb la pell. En principi qualsevol que porti teixit tèrmic, evitant les de cotó, doncs es mullen i tindrem fred. Maillot segona peça: En principi es recomana un maillot lleugerament gruixut de segona capa, però en això hi ha gustos per tot, els que porten cotó es mullaran i no ens abrigaran, també podem portar-ne un de fi si la jaqueta és suficientment gruixuda i aïllant. Jaqueta tèrmica: La peça exterir ha de ser paravent, i d'una fibra estil windstoper, goretex o similar, és imporant que transpiri, mantingui la calor i no deixi passar l'aire al nostre interior.

MANS-> Es recomanen guants amb algun tipus de paravents i evidentment llargs.

CAMES-> Culotte llarg tèrmic: És recomenable un culotte amb paravents a la zona frontal, i amb fibra tèrmica.

PEUS-> És una zona amb poc reg sanguini i si se'ns refreden en una sortida és difícil que tornin a escalfar-se. Mitjons tèrmics: amb algun tipus de fibra. Sabatilles d'hivern: Encara que molta gent utilitzi el mateix que a l'estiu, es recomana utilitzar a l'hivern un calçat sense reixes i amb més protecció del fred. Funda de botes: No són imprescindibles però ajuden a mantenir els peus calents, acostumen a ser de goretex windstopper o similar.
A ABRIGAR-SE!!!!!!!

2 comentaris:

miquel ha dit...

D'aixó de samarretas termiques...,se sap quand estaran enllestides les samarretas del club(per correr)?.
Aviam si la puc estrenar per la mitja de Vilanova.

Mariona ha dit...

mmmmmmm... la pregunta del milió!