dimarts, 20 d’abril del 2010

Duatló Banyoles

18.04.2010: Aquest diumenge a les 10 del matí es va celebrar la XX Duatló de Banyoles i Comarca, la més dura del circuit català. Els gairebé 300 participants van recórrer 10 quilòmetres de cursa a peu, 40 en bicicleta i 5 més a peu, en una prova que ha canviat de data i que precedeix la Triatló de Banyoles de la setmana vinent. Es tracta d'una prova especialment dura, perquè dobla la longitud dels recorreguts habituals de les duatlons. A Banyoles es corren 10 quilòmetres de cursa a peu, en un circuit tancat pel Parc de la Draga; es recorren 40 quilòmetres en bicicleta, passant per Besalú, Cabanelles, Crespià i Esponellà; i s'acaba amb 5 quilòmetres més de cursa a peu per la Draga. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, va explicar que aquest any s'havia canviat la data, fent la competició una mica més tard, i que el 18 d'abril era l'únic dia que encaixava en el calendari català i no coincidia amb cap altra prova. Congost va destacat la duresa de la cita banyolina i també la voluntat d'anar creixent a poc a poc. La XXena Duatló de Banyoles i comarca és puntuable per al campionat català. El cap de setmana vinent, el dia 25, Banyoles acollirà la Triatló B, una cita que tindrà uns 600 participants.